Азаренка: Джокович не отговаря за действията на баща си; създавате излишна драма

от в 09:43 на 27.01.2023
Калоян Соколов

Голямата драма от последните 24 часа на Аустрелиън Оупън е свързана с поведението на Сърджан Джокович. Бащата на бившия номер едно беше заснет как празнува победата на сина си над Андрей Рубльов в компанията на група сръбски фенове, които не криеха любовта си към Владимир Путин, развявайки знамена с неговия лик. Привържениците скандираха в подкрепа на братство между Сърбия и Русия, а един от тях носеше тениска със символа "Z", който се превърна в знак за подкрепа на войната в Украйна.

Самият Сърджан пък се включи в тона на своите сънародници и извика гръмогласно "да живеят руснаците", а неговото поведение накара цялата тенис общественост да се възмути и мнозина настояваха акредитацията му за надпреварата да бъде отнета. Изглежда обаче Виктория Азаренка не е сред хората, които искат да всяват допълнително напрежение в ежедневието на семейство Джокович и се опита да разграничи Ноле по всякакъв начин от неприятната сцена:

"Наясно съм със случилото се. Говорих с един от охранителите, когото познавам от години и той ме увери, че всичко е под контрол. Не знам какво точно целите със задаването на тези въпроси. Новак не отговаря за действията на баща си. Подобни инциденти нямат нищо общо с играчите, но вие продължавате да търсите създаването на излишен драматизъм и да ни въвличате в тях. Каква точно е вашата цел? Запитайте се сами това" - атакува Азаренка медиите.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка: Джокович не отговаря за действията на баща си; създавате излишна драма Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | виктория азаренка | интервюта | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook