Азаренка и Кенин продължижа безпроблемно към осминафиналите в Ню Йорк

от в 06:02 на 06.09.2020
Константин Андреев
Виктория Азаренка записа 9-а поредна победа! Шампионката от Мастърса през миналата седмица надигра Ига Швьонтек с категоричното 6:4 6:2, което я класира за втората седмица на Голям шлем за пръв път от три години насам, когато стори това на Уимбълдън.



Беларускинята започна разконцентрирано и бързо се оказа догонваща с 0:2, само че бързо се окопити и регистрира серия от 4 поредни гейма в нейна полза. Швьонтек не се предаде и възстанови паритета при 4:4, но бившата номер 1 не позволи да се стигне до обрат и стигна до успеха в сета.

Втората част пък протече изцяло под диктовката на Вика, която спечели два пъти повече точки от съперничката си на посрещане и заслужено се класира за четвъртия кръг, където я очаква чехкинята Каролина Мухова, преодоляла Сорана Кърстя, спасявайки три мачбола в тайбрека на решителния сет.

София Кенин също намери място в следващата фаза. Шампионката от Мелбърн надви коравата Онс Жабер със 7:6(4) 6:3.



Тунизийката имаше предимство в началните минути и създаваше сериозни проблеми на местната тенисистка със сериозната вариация в играта си. Жабер миксираше плоскиите бекхенди с ниско подсечени топки, които изкарваха Кенин извън баланс. Все пак младата състезателка привикна към стила на опонентката и се добре до тайбрек, в който взе надмощие и откри резултата в отделните части, като след това нямаше особени трудности да затвори сблъсъка. Следващото препятствие пред световната номер 4 ще бъде Елизе Мертенс.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка и Кенин продължижа безпроблемно към осминафиналите в Ню Йорк Константин Андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook