Азаренка и Крейчикова стартираха на US Open с безапелационни победи

от в 01:22 на 31.08.2021
Мирела Николова

Бившата финалистка Виктория Азаренка откри участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ с рутинна победа в последователни сетове над световната №60 Тереза Мартинцова. Беларускинята стартира бавно, но впоследствие значително стабилизира представянето си и спечели последните 11 гейма в срещата, за да се поздрави с успеха, дошъл след крайното 6:4 6:0. В следващия кръг тя ще се изправи срещу някоя измежду Жасмин Паолини и Ярослава Шведова.

Началото не бе оптимистично за Азаренка, която инкасира пробив още в откриващото си подаване и изостана с 0:3 на първата почивка в мача. От своя страна, чехкинята играеше достатъчно стабилно от основната линия и успя да съхрани преднината си до 4:1 в своя полза. Точно тогава обаче световната №19 рязко повиши нивото си и се превърна в истински властелин на корта, като оттук нататък не остави никакви шансове на опонентката си и спечели последвалите 11 гейма, за да си подпечата билета за втория кръг.

Със сходен резултат тазгодишната шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, си осигури място в следващата фаза на надпреварата. Тя имаше за съперничка на старта тръгналата от квалификациите Астра Шарма, която обаче не успя да затрудни по някакъв начин чехкинята, и след час и четвърт игра световната №9 затвори двубоя в своя полза за категоричното 6:0 6:4, като във втори кръг я очаква сблъсък с победителката от срещата между Ема Наваро и Кристина Макхейл.

Мачът стартира по възможно най-добрия начин за Крейчикова, която превъзхождаше опонентката си във всеки един компонент от играта и реализира 3 пробива, за да излезе напред в общия резултат след по-малко от 20 минути престой на корта. Тя пренесе устрема си и във втората част, когато отново осъществи ранен брейк, който впоследствие бе безпроблемно консолидиран за 2:0. В следващото си подаване Шарма съумя да сложи край на серията от 8 спечелени гейма на противничката си, като същевременно подобри представянето си и не позволи да се стигне до нов пробив в хода на сета. Това обаче далеч не бе достатъчно, тъй като Крейчикова бе почти безпогрешна на начален удар и бавно, но сигурно се приближаваше към крайния успех.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Азаренка и Крейчикова стартираха на US Open с безапелационни победи Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | барбора крейчикова | виктория азаренка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook