Азаренка надви Сакари след трисетова битка, Сабаленка с експресна победа

от в 22:09 на 12.08.2021
Мирела Николова

Виктория Азаренка продължава напред към четвъртфиналната фаза на надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Монреал след труден трисетов успех над световната №18 Мария Сакари. Двукратната шампионка от Шлема показа колебания в хода на двубоя, ала в ключовите моменти успя да извлече най-доброто от играта си, за да повали своята съперничка и да сложи точка на срещата в своя полза след 6:4 3:6 7:6(2). 

Откриващата част се превърна в истински фестивал на пробивите, тъй като станахме свидетели на общо 5 пробива в хода на сета. По-стабилна обаче се оказа беларускинята, която в края на частта съумя да мобилизира подаването си и да поведе в общия резултат. Във втория сет Сакари успя да се събере и да стабилизира началния си удар, а доброто ѝ представяне на ретур ѝ помогна да осъществи пробив за 4:2, благодарение на който не след дълго вкара срещата в трета решителна част.

Двете тенисистки сякаш бяха запазили най-доброто за накрая и във финалния сет видяхме множество продължителни разигравания и редица класни отигравания. Гъркинята бе първата, която съумя да реализира пробив, ала в осмия гейм Азаренка показа, че далеч не е казала последната си дума в мача, и изравни геймовете. Оттам насетне паритетът се запази до 6:6, което наложи изиграването на тайбрек, в който беларуската представителка драстично повиши нивото си, и заслужено се поздрави с крайния успех.

В битка за място на полуфиналите в Канада Азаренка ще се изправи срещу топ поставената в схемата Арина Сабаленка, която, за разлика от своята сънародничка, прекара по-малко от час на корта в осминафиналния си мач. Световната №3 бе безкомпромисна срещу представителката на домакините Ребека Марино и реализирайки по 2 пробива във всеки от сетовете, я елиминира след изразителното 6:1 6:3. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка надви Сакари след трисетова битка, Сабаленка с експресна победа Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook