Азаренка продължава с победите! Успя да надвие Винъс Уилямс в Рим

от в 18:12 на 16.09.2020
Димитър Беловски

Виктория Азаренка продължава да демонстрира невероятната си форма. Беларускинята показа, че няма проблеми със смяната на настилката и успя да победи Винъс Уилямс след 7:6(7), 6:2.

Първият сет бе изключително интересен, тъй като двете на няколко пъти си размениха пробиви, а Винъс дори беше на гейм от спечелването на сета. Азаренка проби за 2:0, но Уилямс го върна сравнително бързо при 3:2. Вика, която е световна №14, реализира нов пробив за 5:3 и бе изключително близо до това да избегне тайбрека. Уилямс обаче показа невероятна игра и реализира два поредни пробива за 5:4 и 5:6, а това означаваше, че американката сервираше за спечелването на сета. Азаренка обаче не се отказа и веднага върна пробива, с което изравни геймовете и трябваше да се играе тайбрек, който бе доста оспорван, но все пак Аазаренка надделя в него след 9:7 точки.

Във втория сет интрига почти нямаше. Беларускинята проби за 1:0, а след това за 4:1. Уилямс върна единия от пробивите при 4:2, но световната №14 веднага направи брейк след много дълъг гейм. В следващия Азаренка сервираше и тя не допусна грешка и се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне поставената под №3 София Кенин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка продължава с победите! Успя да надвие Винъс Уилямс в Рим Димитър Беловски
Теми:  
виктория азаренка | винъс уилямс | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook