Азаренка с трудна победа, Бенчич спечели едва четири гейма срещу Касаткина

от в 18:37 на 02.06.2021
Диана Андреева

Виктория Азаренка бе изправена пред сериозно изпитание, но успя да преодолее съпротивата на Клара Таусън. Младата испанка даде всичко от себе си в този наистина качествен сблъсък, ала опитът надделя и Азаренка съумя да се измъкне - 7:5 6:4. В следващия етап от Ролан Гарос Вика ще се изправи срещу Мадисън Кийс, която по-рано сломи друга представителка на следващото поколение при дамите Лейла Фернандес. 

Спещата бе абсолютно равностойна още от първите минути. Продължителни разигравания от основна линия и постоянство на начален удар от страна и на двете тенисистки бяха причината мачът да бе лишен от пробиви. Точно когато феновете по трибуните вече бяха се подготвили да наблюдават решаващ дълъг гейм, Азаренка рязко вдигна оборотите, възползвайки се от несигурността на нейната опонентка и реализира неочакван брейк, който изпрати първия сет на сметката й. 

Втората част се разви по подобен начин. Макар и двете тенисистки далеч по-трудно да печелеха подаванията си, Азаренка не позволяваше на своята опонентка да излезе напред в резултата. Таусън, макар и видимо повлияна от напрежението, изпълняваше страхотни отигравания, но дори това не и беше достатъчно, защото световната номер 16 за първи път успя да затвърди реализирания пробив, с което и спечели мача. 

Неочакван успех записа Дария Касаткина преди броени часове. Рускинята изненада швейцарката Белинда Бенчич и без никакви колебания спечели срещата помежду им след 6:2 6:2. Касаткина се нуждаеше от точно 76 минути на корта, за да може предавайки едва четири гейма в хода на мача, да се класира за третия кръг на Ролан Гарос 2021. С отпадането на Бенчич през днешния ден, в тази част на схемата не остана нито една представителка на първите 20 в световната ранглиста. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Азаренка с трудна победа, Бенчич спечели едва четири гейма срещу Касаткина Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | виктория азаренка | дария касаткина | ролан гарос | сара сорибес тормо

Коментари





Следвайте ни в Facebook