Азаренка си осигури сблъсък с Барти; Сабаленка също продължава напред

от в 00:25 на 28.03.2021
Владислав Риждов

Виктория Азаренка постигна двусетова победа срещу Анджелик Кербер - 7:5 6:2 и си осигури сблъсък с Ашли Барти в следващия кръг на Мастърса в Маями.

Мачът стартира с разменени пробиви между двете състезателки. Кербер показа добра игра в началните геймове и бързо дръпна в резултата с 4:1. След това обаче Азаренка демонстрира борбения си дух и съумя да възстанови равенството, преди Кербер да се добере само на гейм от успеха в сета. И двете тенисистки показаха стабилна игра и нито една  не бе готова да загуби, въпреки това Азаренка затвърди доминацията си и след нова серия от последователни геймове, обърна сета в своя полза и поведе в резултата.

Вика стартира силно и втората част. Тя проби още в откриващият гейм на сета, а след това запази темпото си, реализирайки нов брейк, чрез който преднината и достигна до 3:0. Кербер все пак успя да намали резултата, но трикратната шампионка от Шлема не можа да постигне нищо по-сериозно до края на мача и напусна турнира.<

>

В друг мач от женската програма Арина Сабаленка също записа чиста победа над представителката на Русия Вероника Кудерметова с резултат 7:6(4) 6:4.

Кудерметова започна добре срещата, като се добра до пробив, който почти и донесе успеха във сета. Младата рускиня показа стабилна игра, но когато сервираше за частта, тя пропусна сетбол, който впоследствие и коства подаването и доведе до изравняване на резултата от страна на Сабаленка. В последвалия тайбрек Кудерметова също започна с предимство, но съперничката и бързо намери начин да обърне нещата в своя полза и да прибави към сметката си първия сет.

Във втората част двете продължиха да показват добър тенис, като световната номер 8 трябваше да почака чак до самия край на сета, за да се добере до така ценния пробив. Сабаленка измъкна оспорван сервис гейм на рускинята, а след това на собствено подаване подпечата победата си след малко над час и половина престой на корта.<

>


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Азаренка си осигури сблъсък с Барти; Сабаленка също продължава напред Владислав Риждов
Теми:  
мастърс маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook