Азаренка сложи край на мечтите на Серина за 24-та титла от Големия шлем

от в 09:27 на 11.09.2020
Марк Хаджижеков
Виктория Азаренка сложи точка на участието на Серина Уилямс на US Open 2020! Представителката на Беларус реализира обрат, за да може след крайното 1:6 6:3 6:3 да се класира на петия си финал на турнир от Големия шлем в своята кариера. Това означава, че Серина ще трябва да почака още за рекордния си 24-ти „Мейджър”, а на финал Азаренка ще се изправи срещу победителката от 2018-та година Наоми Осака, която надделя над Дженифър Брейди също в три сета - 7:6(1) 3:6 6:3.

https://twitter.com/espn/status/1304266128777240576?s=20

Началото на двубоя съвсем не бе по вкуса на Азаренка, която просто не съумяваше да се справи с „вихрушката” от отсрещната страна на корта. Серина засипваше своята опонента с множество печеливши удари, докато Вика често допускаше непредизвикани грешки в опитите си да контраатакува.

Уилямс набързо прибави първия сет в торбата си, след като американката реализира общо три пробива на сметката си, а критичният момент в двубоя бе при 1:1 във втората част, когато Азаренка бе изправена пред поредния брейкбол, но шампионката от W&S Open намери начин да се пребори за това си подаване и да излезе напред в резултата.



Това видимо „даде криле” на 27-мата в света, която непосредствено след това реализира брейк на свой ред, а оттам насетне инициативата бе изцяло в нейните ръце.

При 5:3 Вика реализира още един пробив, за да изравни в отделните части, като беларускинята започна третата вихрено, спечелвайки пореден гейм при посрещане, за да поведе скоропостижно с 3:0.



До края на мача Азаренка така и не срещна трудности на начален удар, а така от четвъртия си опит Вика съумя да стигне до победата срещу Серина Уилямс в Ню Йорк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка сложи край на мечтите на Серина за 24-та титла от Големия шлем Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook