Азаренка спаси 4 мачбола, за да надделее над Корне, Квитова с трисетов успех

от в 22:59 на 23.06.2021
Петър Томов

Виктория Азаренка и Ализе Корне изиграха една от най-драматичните срещи от началото на сезона на трева. В двубой от осминафиналите на турнира в Бад Хомбург, бившата №1 в света надделя над втората ракета на Франция с 6:4 3:6 7:6(7) след близо 3 часа игра и ще се изправи срещу Сара Сорибес Тормо в битка за място на полуфиналите. 

Срещата стартира хаотично и двете тенисистки загубиха откриващите си подавания в срещата. Развръзката в първия сет настъпи в петия гейм когато Азаренка успя да се сдобие с пробив и успя да запази аванса си до края на частта, за да я затвори на свое подаване.

Втората част стартира с ранен пробив в полза на Корне, който се оказа и единствен в сета, и след безупречни геймове от сервиращите, в които нямаше нито един брейкбол, сетовете бяха изравнени.

Решителната трета част стартира с брейк в полза на Азаренка, след който белорускинята поведе с 3:0. 4 поредни гейма за Корне обаче промениха статуквото в сета преди нов пробив за бившата №1 в света да възстанови паритета за 4:4. Азаренка достигна до два мачбола при 5:4, но не съумя да приключи срещата, а в последвалия гейм загуби подаването си. Французойката, сервираща за крайния успех, достигна до два мачбола и по всичко изглеждаше, че тя най-сетне ще запише първата си победа над Вика от осмия опит, но четири поредни точки от белорускинята изпратиха срещата в тайбрек. 

В него преобладаваха минипробивите, като станахме свидетели на 4 такива преди смяната на полетата, дошла при резултат 3-3. Корне първа успя да достигне до мачбол в тайбрека, при резултат 6-5, но отново не съумя да го реализира. Четвърти мачбол се откри пред французойката при 7-6 и този път сервис на нейно разположение, но напрежението й дойде в повече и вместо да приключи срещата, тя загуби двете си подавания, позволявайки на Азаренка да сервира за спечелване на срещата. Белорускинята не чака втора покана и успя да затвори драматичния тайбрек на 7, с което и да запише осмата си победа над Корне. 

В друга среща от днешната програма в Бад Хомбург, Петра Квитова записа втора поредна трисетова победа на трева. Чехкинята, която е и водачка в схемата, се наложи с 6:2 6:7(4) 6:1 над 20-годишната американка Ан Ли в среща, изпълнена с доста възходи и падения в играта на бившата №1 в света. В крайна сметка, опитът си оказа влиянието и след точно 2 часа игра, Квитова се поздрави с крайния успех, а в следващата фаза ще срещне Надя Подороска.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка спаси 4 мачбола, за да надделее над Корне, Квитова с трисетов успех Петър Томов
Теми:  
ализе корне | ан ли | бад хомбург | виктория азаренка | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook