Азаренка за съперничката си: Тя има нужда от психиатър

от в 09:03 на 21.02.2022
Калоян Соколов

Виктория Азаренка показа, че се завръща към най-добрата си форма през новия сезон и го доказа с чудесния си рейд на Аустрелиън Оупън, където достигна до втората седмица на турнира. Беларуската обаче далеч не беше така убедителна при завръщането си на корта и трябваше да преодолява пасив от 0:4 в решителния сет, за да надделее над Юлия Путинцева, която опъна сериозно нервите на бившата номер едно със своето поведение в хода на двубоя.

Казахстанката е известна с експресивните си реакции, като постоянно се радваше шумно при грешките на Азаренка и не показваше особено уважение към нея. Най-голямата драма се разрази в третата част, когато Путинцева прекъсна силната серия на съперничката си и спечели своето подаване за 5:4, след което поиска медицинско прекъсване.

Двукратната шампионка от Шлема изрази своето възмущение, тъй като точно щеше да сервира за оставане в двубоя и уличи опонентката си в умишлен опит да прекъсне нейния ритъм, a ето какви думи насочи Вика към съдийката на стола, демонстрирайки явното си несъгласие със случващото се:

"Какъв ѝ е проблемът? Не може да прекъсва играта точно в такъв момент. Трябва да ме изчака, докато не приключа с моя сервис гейм. Всичко това е нарочно. Няма ли да получи поне предупреждение? Хвърлила си е ракетата поне 20 пъти на земята. Били са само 4 ли? Значи четири пъти е допустимо? Тя няма нужда от лекар, а от психиатър" - завърши разгневената Азаренка.

В крайна сметка по-реномираната състезателка изглежда впрегна негативната енергия в ролята на своя движеща сила и не загуби повече гейм до края на сблъсъка, за да се класира за втория кръг на надпреварата в Доха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Азаренка за съперничката си: Тя има нужда от психиатър Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория азаренка | доха | любопитно | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook