Азиатска сдържаност? Нишиока загуби служебно гейм и демонстративно се предаде срещ Хуркач

от в 07:47 на 16.08.2024
Калоян Соколов

Йошихито Нишиока разби всички стереотипи за азиатското спокойствие и уравновесеност. Японецът загуби изцяло контрол над емоциите си в Синсинати и беше напът да бъде дисквалифициран. Левичарят вървеше към победа срещу Хуберт Хуркач и класиране за 1/8-финалната фаза на турнира, но пропусна множество шансове във втория сет и в крайна сметка го загуби в тайбрек, което беше посрещнато от японеца с незабавно унищожаване на ракетата му.

Оттам насетне Хуркач пое контрола над срещата и реализира първия си пробив в мача, за да поведе с 3:1 в решителната част, а Нишиока реагира на това с изпратена топка извън пределите на корта. Последва второ предупреждение и служебна точка в полза на световния номер 6, но това изобщо не интересуваше непоставения тенисист, който реши да повтори абсолютно същото действие и да бъде наказан с цял гейм.

В почивката пък японецът не зае своето място за почивка, а седна точно зад щаба си, за да им се оплаква през цялата пауза, рискувайки дисквалификация. Оттам насетне световният номер 52 загуби всякакво желание да се съпротивлява и на практика доигра мача, но изобщо не даде всичко от себе си, след като загуби следващите 2 гейма и нарочно не се опита да върне нито един от сервисите на Хуркач в последното подаване на фаворита, обявявайки тоталната си капитулажия, което беше посрещнато с освирквания от публиката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Азиатска сдържаност? Нишиока загуби служебно гейм и демонстративно се предаде срещ Хуркач Калоян Соколов
Теми:  
atp | йошихито нишиока | любопитно | синсинати | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook