Бад Хомбург: Томова в 1/8-финал срещу тенисистка, победила Швьонтек тази година (програма)

от в 00:38 на 25.06.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова започна сезона си на трева повече от обещаващо. Първата ни ракета при дамите разгроми Тейлър Таунсенд в квалификационната фаза на тревата в Бад Хомбург, а в първия кръг на основната схема надви бившата "мейджър" полуфиналистка Татяна Мария със същата лекота.

Следващото предизвикателство на българката обаче е доста по-сериозно. Става дума за настояща представителка на топ 30, четвъртфиналистка от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън и една от едва четирите тенисистки, победили Ига Швьонтек през 2024-та година, а именно Линда Носкова. 19-годишната чехкиня, която в момента се намира под номер 26 в световната ранглиста, се отличава с мощен начален удар и много чисти удари в разиграванията, което я прави опасен опонент за всяка тенисистка от Тура. 

С оглед силните резултати на Вики и не особено постоянните такива на опонентката ѝ през последните седмици, то можем да кажем, че ни очаква равностоен двубой, въпреки немалката разлика между позициите на двете тенисистки в ранглистата.

Досега Томова и Носкова са се срещали веднъж, като по-високо ранкираната тенисистка е спечелила единствената им среща досега.

Мачът между тях ще е втори в програмата на Корт 1, като се очаква да започне веднага след този между Юлия Путинцева и Пейтън Стърнс, който ще стартира в 13:00 часа българско време, така че можем да очакваме Вики на корта някъде след 14:30 часа българско време.

Програмата за Корт 1 на Бад Хомбург:

Court 1 (начало: 13:00)

1. Юлия Путинцева - Пейтън Стърнс 

2. Линда Носкова - Виктория Томова 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бад Хомбург: Томова в 1/8-финал срещу тенисистка, победила Швьонтек тази година (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
бад хомбург | виктория томова | линда носкова | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook