Бад Хомбург: Томова играе за място на най-големия 1/2-финал в своята кариера (програма)

от в 00:07 на 27.06.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова започна повече от успешно представянето си в WTA 500 надпреварата в Бад Хомбург. Българката не загуби нито сет както в квалификационния си мач срещу Тейлър Таунсенд, така и в първите две срещи от основната схема, Татяна Мария и Линда Носкова.

Името на следващата опонентка на Вики все още не е ясно. Двубоят между световната номер 20, Беатрис Хадад Мая, и бившата представителка на топ 40, Анна Блинкова, бе прекъснат поради дъжд, след като рускинята спечели първия сет с 6:4, а във втория резултатът бе 3:2 в полза на южноамериканката и ще бъде доигран утре, не по-рано от 14:30 часа българско време.

Това са добри новини за най-добрата ни тенисистка, тъй като опонентката ѝ ще има само няколко часа почивка, а двете тенисистки далеч не са непознати за сънародничката ни. Досега Томова и Хадад Мая са се срещали веднъж, като софиянката е спечелила единствения им мач помежду им. Не чак толкова добър е балансът на Вики срещу Блинкова, която е спечелила и двата двубоя срещу българката.

Мачът на първата ни ракета при дамите ще е на Централния корт и ще бъде последен в програмата и се очаква да започне не по-рано от 18:30 българско време, което зависи и от развитието на предходните мачове.

Програмата за Бад Хомбург:

Centre Court (начало: 13:00)

1. Паула Бадоса - Диана Шнайдер 

2. Анна Блинкова - Беатрис Хадад Мая 

3. Дона Векич - Катерина Синякова 

4. Емма Наваро - Каролине Вожняцки 

5. Виктория Томова - Блинкова или Хадад Мая 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бад Хомбург: Томова играе за място на най-големия 1/2-финал в своята кариера (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бад хомбург | бгтенис | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook