Бадоса изигра безупречен мач и постави на колене шампионката от Ролан Гарос!

от в 07:03 на 13.10.2021
Калоян Соколов

Паула Бадоса прави невероятен сезон прз 2021-а и напълно заслужено постоянно подобрява рекордните си класирания почти всяка седмица. Испанката недвусмислено показа, че е много повече от една клей специалистка и вече е в четвъртфиналите на Индиън Уелс, след като изненадващо надигра Барбора Крейчикова с 6:1 7:5 и си осигури сблъсък с Анжелик Кербер за влизане във финалната четворка.

Срещата започна кошмарнo за шампионката от Ролан Гарос, която беше пробита още на старта и изпитваше сериозни проблеми с пласирането на първия си сервис в корта. Бадоса пък не допускаше почти никакви непредизвикани грешки от дъното на кора, което караше чехкинята да предприема сериозни рискове, за да спечели дадена точка, но те не се увенчаваха с успех и сетът скоропостижно отиде в актива на световната номер 27.

Втората част отново стартира с ранен пробив в актива на иберийката, само че този Крейчийова се окопити бързо и обърна нещата до 3:2 в своя полза. Играта продължи изключително равностойно, ала третата поставена наглед държеше инициативата и достигна до сетбол в деветия гейм. Испанката обаче намери сили да задържи подаването си, което вдъхна в нея нови сили и скоро победата отиде в нейна полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса изигра безупречен мач и постави на колене шампионката от Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
wta | барбора крейчикова | индиън уелс | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook