Бадоса отново сломи съпротивата на Крейчикова и е шампионка в Сидни!

от в 10:39 на 15.01.2022
Диана Андреева

Паула Бадоса направи невероятен сезон през 2021-а, но същото може да бъде казано и за нейната днешна опонентка Барбора Крейчикова, която спечели титлата на Ролан Гарос. Двете премериха сили на осминафиналите на Индиън Уелс в края на годината, а днес отново се срещнаха, но този път в заключителния етап на надпреварата в Сидни. Иберийката показа характер и успя да запази хладнокръвие в напрегнатите моменти, за да може да удържи на натиска от страна на Крейчикова и да се поздрави с трисетова победа - 6:3 4:6 7:6(4), която и гарантира титлата в събитието. 

Срещата не започна по мечтания начин за шампионката от Ролан Гарос, която беше пробита още на старта и изпитваше сериозни проблеми с пласирането на първия си сервис в корта. Бадоса обаче също не блесна с представянето си на начален удар и на свой ред допсуна брейк, което възвърна паритета в срещата за 2:2.

Оттам насетне обаче испанката не допускаше почти никакви непредизвикани грешки от дъното на кора, а това караше Барбора да предприема сериозни рискове, за да спечели дадена точка, но те не се увенчаваха с успех. Бадоса успя да отмъкне подаването на своятя опонентка неведнъж, ами два пъти и скоропостижно сетът отиде в актива на световната номер 9.

Втората част отново стартира с ранен пробив, но този път той отиде на сметката на на чехкинята. Бадоса обаче се окопити бързо и успя да навакса допуснатия пасив до 3:3. Играта продължи изключително равностойно, ала третата поставена Крейчикова държеше инициативата и достигна до втори брейк в деветия гейм. Иберийката не намери сили да направи нов обрат и не след дълго втората част завърши в полза на шампионката от Ролан Гарос 2021. 

Подобно на първите два сета, решаващата част стартира с размяна на по един пробив. Двете състезателки впоследствие започнаха да навлизат в чести продължителни размени от основна линия, в които ясно изразена доминация нямаше от никоя страна на корта. Бадоса все по-често се опитваше да накъсва ритъма на разиграванията и да се изявява на мрежата, ала опитите й не дадоха сериозен резултат и по-късно тя отново започна да залага на игра от дъното на полето.

След тези лишени от интрига моменти, закономерно довели до тайбрек, зрителите имаха възможност да станат свидетели на едно истинско зрелище. В решаващия дълъг гейм и двете състезателки дадоха най-доброто от себе си, защото залогът бе трофея в събитието, но Бадоса разполагаше с повече енергия и не се предаде пред умората, спечелвайки тайбрека със 7:4, а с това и сложи точка на двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса отново сломи съпротивата на Крейчикова и е шампионка в Сидни! Диана Андреева
Теми:  
wta | Австралия | барбора крейчикова | паула бадоса | сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook