Бадоса премина успешно първия си тест в Сидни; Контавейт с победно завръщане на корта

от в 11:08 на 10.01.2022
Владислав Риждов

Паула Бадоса постигна първата си победа за новия сезон и се класира за осминафиналите на WTA 500 турнира в Сидни. Испанката надделя в последователни части над Йелена Остапенко с 7:6(1) 6:1 и очаква победителката от срещата между Айла Томлянович и Ана-Каролина Шмидлова.

Двубоят започна в равностойно темпо, като двете преминаваха с лекота през своите подавания и шансове за брейк изцяло липсваха. Такива обаче се появиха в края на откриващия сет, първо Остапенко се възползва от слаб сервис гейм на испанката и проби за 5:4, но бившата шампионка от Ролан Гарос се провали, сервирайки за частта, и световната №9 моментално възстанови равенството. Впоследствие двете спечелиха следващите си геймове и така се сригна до логичен тайбрек. В него шампионката от Индиън Уелс взе инициативата рано и бързо дръпна в резултата с 4:0, а до края загуби само точка, за да поведе в общия резултат.

През втората част Бадоса тотално обезвери световната №28. След размяна на пробиви в началото, испанката пое изцяло контрола върху събитията на корта. Убедителна както при собствено подаване, така и в разиграванията от основната линия, 23-годишната състезателка не загуби нито гейм повече по пътя си към дебютен успех за годината.

Победно завръщане на корта постигна и Анет Контавейт. Естонката, която се превърна в една от приятните изненади на изминалия сезон, победи рутинно китайката Шуай Жан с 6:3 6:3 за малко над един час игра.

Още от първите минути на срещата Контавейт отмъкна инициативата и не я загуби до финала на мача. С по-добра игра тя бе единствената, която се добра до възможности за брейк, и съвсем логично пречупи съперничката си, за да поведе с 4:2, а впоследствие безпроблемно затвори първия сет.

Във втория сет разликата в класите продължи да бъде налице. Финалистката от Мастърса в Гуадалахара материализираше уверено своите възможности и бързо се отскубна в геймовете с 3:1. Контавейт задържа комфортно преднината си, преди в край да открадне още веднъж сервиса на Жан, подпечатвайки крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса премина успешно първия си тест в Сидни; Контавейт с победно завръщане на корта Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta sydney | анет контавейт | обзор | паула бадоса | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook