Бадоса разгроми "мейджър" финалистка и ще играе с шампионката от Торонто на 1/2-финал в Синсинати

от в 07:04 на 18.08.2024
Калоян Соколов

Паула Бадоса изживява същински тенис ренесанс. Бившата номер две наскоро сподели как страда от хронични проблеми в областта на гърба и изпитва постоянна болка, която може да сложи край на нейната тенис кариера. Всичко това доведе до излизане от топ 100 на Бадоса, но тя е съвсем различен човек от началото на сезона на твърди кортове в САЩ.

Испанката завоюва титлата във Вашингтон преди 2 седмици и се завърна обратно сред най-добрите 40 в света, а изглежда това е само началото за нея, защото тази нощ тя надви Аанстасия Павлюченкова, за да запише четвъртата си поредна победа без загубен сет в Синсинати и така да продължи към 1/2-финалите - 6:3 6:2 за едва 67 минути игрово време.

Руската ветеранка преливаше от самочувствие в самото начало, след като вчера беше отстранила златната олимпийска медалистка Кинуен Жанг, но Бадоса показа, че в момента има нивото на тенисистка от топ 10 и отрази ранните шансове за пробив пред Павлюченкова, след което отмъкна подаването на своята съперничка в четвъртия гейм и оттам насетне нямаше трудности да доведе първата част до успешна за себе си развръзка.

Вторият сет започна със светкавичен нулев пробив за испанката, която влезе в серия от 4 последователно спечелени гейма и така тя много скоро си осигури сблъсък за влизане във финала с шампионката от Торонто, а именно Джесика Пегула, която пречупи Лейла Фернандес в драматична 3-часова битка, за да удължи поредицата си на 8 спечелени  мача - 7:5 6:7 (1) 7:6 (3).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бадоса разгроми "мейджър" финалистка и ще играе с шампионката от Торонто на 1/2-финал в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | Обзори | паула бадоса | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook