Бадоса се справи с Младенович; 18-годишната Таусън не остави шансове на Джорджи

от в 18:34 на 05.03.2021
Диана Андреева

Изненада на кортовете в Лион и днес - четвъртата поставена в надпреварата Кристина Младенович отстъпи след трисетова драма на Паула Бадоса от Испания. Световната номер 73 срещна сериозни затруднения, ала все пак след 7:5 6:7(5) 6:2 се поздрави с успех във френския град и се класира за 1/2-финалната фаза.

До момента сезон 2021 не бе особено успешен за 23-годишната Бадоса, но до момента в Лион тя показна много убедителна игра. Макар и трудно, през днешния ден тя успя да демонстрира страхотна психика и без да се повлиява от временния спад в играта й, седмата поставена си осигури място в следващия кръг, където ще срещне Клара Таусън в спор за място в заключителния двубой на надпреварата.

За да се класира за този етап от турнира, квалификантката Клара Таусън записа убедителен успех над Камила Джорджи - 6:3 6:1. 18-годишната квалификантка реализира девета поредна победа, след като в края на миналия месец спечели титла на ниво ITF и по този начин шампионката от юношеския Australia Open 2019 се класира за своя дебютен WTA 1/2-финал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса се справи с Младенович; 18-годишната Таусън не остави шансове на Джорджи Диана Андреева
Теми:  
камила джорджи | кристина младенович | лион | паула бадоса | тенис турнир в лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook