Бадоса шокира Барти в Чарлстън; Жабер отстрани Гоф

от в 09:39 на 10.04.2021
Владислав Риждов

Испанската тенисистка Паула Бадоса поднесе голямата изненада в четвъртфиналите на турнира в Чарлстън. 23-годишната Бадоса надигра категоричното водачката в световната ранглиста при жените Ашли Барти с резултат 6:4 6:3 и така се класира за полуфиналите.

В хода на първия сет младата испанка започна солидно и след като измъкна няколко оспорвани сервис гейма, тя проби подаването на Барти на два пъти и поведе с 5:2 в резултата. Световната номер едно намери сили и успя да намали изоставането си, но не можа да достигне до нищо повече и загуби частта. Втория сет стартира с разменени пробиви между двете състезателки, преди в края на сета Бадоса да запише на сметката си два брейка, които помогнаха на шампионката от Ролан Гарос при девойките да подпечата своята победа и да се класира за заключителната фаза на зеления клей.

В друг мач от четвъртфиналите Онс Жабер спечели с 6:3 6:3 срещу Кори Гоф и също продължава към полуфиналите. Световната номер 28 успя да спечели първия сет, въпреки че взе само два сервис гейма, тъй като двете си размениха общо шест пробива в хода на частта. В началото на втората част тунизийката отрази няколко брейкбола и поведе с 4:2. До края тя съумя да задържи преднината си и ще спори с Данка Ковинич за място на финала в Чарлстън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса шокира Барти в Чарлстън; Жабер отстрани Гоф Владислав Риждов
Теми:  
тенис турнир в чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook