Бадоса стартира с отличен успех в Монреал, Остапенко с поражение още на старта

от в 20:40 на 09.08.2021
Мирела Николова

Днес бе поставено началото на надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Канада, като през настоящата година мъжкият турнир ще се проведе в Торонто, а женският - в Монреал. Паула Бадоса, която прави най-силния си сезон през 2021-ва, започна с рутинна победа участието си в канадския град над Виктория Голубич. Испанката се нуждаеше от час и 31 минути, за да сломи съпротивата на своята съперничка и да затвори двубоя за крайното 6:2 6:3, класирайки се за втория кръг на надпреварата, където я очаква победителката измежду Ребека Марино и Мадисън Кийс.

Бадоса бе първата, която инкасира пробив още в дебютното си подаване в откриващия мач, ала оттам насетне тя стабилизира представянето си както на сервис, така и на ретур, за да реализира общо 3 пробива в хода на сета и така да го прибави на своята сметка. Във втората част двете тенисистки си размениха по 2 пробива, преди представителката на Испания да осъществи брейк за 5:3, който се оказа решителен за изхода на срещата.

В друг мач от програмата през първия ден на турнира в Монреал световната №32 Йелена Остапенко трябваше да напусне надпреварата след загуба в последователни сетове от Катерина Синякова. Чехкинята успя да се възползва от колебанията на опонентката си от сервис линията и се поздрави с крайната победа - 6:1 6:3, като по този начин си гарантира място в следващия етап, където ще спори с петата поставена Гарбине Мугуруса.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса стартира с отличен успех в Монреал, Остапенко с поражение още на старта Мирела Николова
Теми:  
wta | йелена остапенко | катерина синякова | монреал | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook