Бадоса: Стефанос е различен и притежава страхотна душевност; с него сме и най-добри приятели

от в 16:59 на 04.09.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас и Паула Бадоса са новата звездна двойка в тениса, която разкри своята любов по време на тазгодишния Ролан Гарос, а оттогава двамата са неотлъчно заедно и споделят много от съвместния си живот с феновете в социалните медии. В момента бившата номер две лекува контузия и това позволява на испанката да придружава своя любим на турнирите, в които участва, а ето какво сподели самата тя в последното си интервю, чиято главна тема беше именно нейната връзка Циципас:

Изглеждаше, че си прекарвате страхотно със Стефанос в Гърция. За пръв път ли беше там?

- Всъщност за втори, но съм влюбена в Гърция, гърците, храната и културата там. Безспорно това вече е една от любимите ми държави. Беше наистина специално да разглеждам страната заедно с местни хора за първи път в живота си и се получи едно наистина специално изживяване. 

Стефанос ми каза, че плаването ви не е минало много добре..

- Да, имахме недотам приятно плаване, защото беше изключително ветровито, което е характерно за гръцките острови през лятото. Аз хванах морска болест и дори повръщах, но всичко беше наред, когато достигнахме до самите острови. Генерално съм голяма фенка на храната и определено нареждам гръцката кухня до испанската. Те са двете най-добри в света.

По-голямо напрежение ли изпитваш, когато гледаш Стефанос от трибуните, ако направиш съпоставка с мачовете, в които ти самата участваш?

- Изненадана съм, защото съм гледала много мачове на живо, но никога не бях гледала двубой с участието на човек, когото обичам толкова много и искам силно да спечели. За мен е наистина трудно, тъй като ставам много нервна и му желая най-доброто, опитвайки се да му помогна с каквото мога, за да сбъдне мечтите си. В момента съм контузена и няма да мога да играя още много седмици, така че най-доброто възможно е да бъда до него, да се опитвам да му помагам и да го правя възможно най-щастлив.

Ти няма да играеш до края на сезона. Означава ли това, че ще пътуваш навсякъде с него?

- Да, това е моят план. Искам да бъда с него, колкото повече иска той. Имаме невероятна връзка. На първо място, то ние сме най-добри приятели, а това е най-важното. Аз самата играя тенис и мога да разбера през какво минава в определени моменти. Напрежението, яростта и всичко останало. Искам Стефанос да знае, че винаги ще бъда там за него. Засега ще пътуваме заедно и ще се прибера у дома, когато дойде време за началото на моята рехабилитация.

Очакваше ли да развиеш толкова дълбоки чувства спрямо него, когато вашата връзка започна?

- Ще бъда честна. Той е човек, когото винаги съм следяла, тъй като много харесвам стила му на игра, както и самото му физическо излъчване, защото е много атрактивен мъж. Също така открих, че е различен от останалите, докато слушах негови интервюта. Дълго време обаче никога не си бяхме говорили. Когато това най-после се случи, то открих, че това е човек с невероятна душевност. В началото изобщо не съм очаквала подобно нещо, само че го опознах отлично и сега съм много щастлива, че сме заедно.

Вярно ли е, че той е направил първата стъпка? Това е изненадващо, защото той е срамежлив.

- Той определено ме изненада. Срамежлив е, но аз също съм срамежлива. Аз никога нямаше да направя първата стъпка. В началото гледахме нещата да се случват постепенно, но бързо изградихме много силна връзка помежду си. С него сме сходни като хора. Слава богу, че той направи тази първа крачка, защото не знам дали аз щях да успея да я направя. Бях прекалено нервна.

Как го виждаш като тенисист?

- Обичах неговата игра и преди да го срещна. Винаги е бил много харизматичен на корта, боец е и има много голяма вариация в ударите си. Категорично има потенциала с лекота да се превърне в световен номер едно. Той е един от най-добрите играчи в света, но не смятам, че е достигнал своя лимит. Той има още много неща заложени вътре в себе си и тепърва ще виждаме много от Стефанос в бъдещето. Затова и искам да го подкрепя толкова много, тъй като той наистина няма лимити в нивото на своя потенциал.

Как си ти? Как е контузията?

- Контузията ми в момента не е добре. Трябва ти известно време да се възстановиш от стрес фрактура и ще бъде дълъг процес. Надявам се да се завърна през следващия януари. В момента не трябва да се движа особено много, защото е засегнат гръбначният стълб, а това е много деликатна зона. Стискам палци да бъда готова за Аустрелиън Оупън и там да играем смесени двойки заедно със Стефанос.

Той също така спомена, че си сънувала как печелите заедно Аустрелиън Оупън..

- Да, това беше един невероятен сън, който имах, след като гледах тазгодишния му финал срещу Джокович в Мелбърн. Надявам се някой ден наистина да осъществим тази мечта. И двамата работим много здраво, като същевременно се опитваме да се забавляваме извън корта. На корта обаче сме много сериозни и се опитвам да се мотивираме взаимно, за да бъдем възможно най-добрата си версия във всеки един ден. Споделяме една и съща страст, което ни помага да се подобряваме непрекъснато.

Харесваш ли Ню Йорк?

- Да, все пак съм родена тук и имам специална връзка с града. Понякога е твърде шумно и пълно, но се наслаждаваме на престоя си тук. Живеем в чудесен апартамент, където всичко е много хубаво и спокойно. Също така прекарваме много време заедно със семействата си, а това е от огромно значение.

Мисля, че Ню Йорк ти подхожда като град. Нали обичаш модата?

- Да, обичам я. Моите родители работеха в модната индустрия и съм го наследила от тях. Обичам Ню Йорк, обичам да ходя на шопинг. Обичам този град, който никога не спи - завършва обширното интервю на Бадоса за Claytennis.com

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бадоса: Стефанос е различен и притежава страхотна душевност; с него сме и най-добри приятели Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | интервюта | любопитно | паула бадоса | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook