Приказката продължава: Бадоса изхвърли изненадата на турнира и е 1/4-финалистка на US Open!

от в 18:39 на 01.09.2024
Елеонора Александрова

Паула Бадоса е първата четвърфиналистка на US Оупън. Испанката разгроми една от изненадите на турнира Яфан Уанг (световна ноер 80) с 6:1 6:2 за 1 час и 23 минути игрово време и във финалната осмица ще се изправи срещу  Ема Наваро.

Бившата номер 2 изживява своя тенис ренесанс, тъй като тя се класира за първи път на този етап на "мейджър" надпреварата в САЩ и се доближава все повече до завръщане в топ 20.

Срещата започна обещаващо за китайската тенисистка, която затрудняваше сериозно бившата номер 2 в разиграванията. Първите два гейма бяха същинска игра на нерви, ала испанката спечели всеки един от тях.

Преднината, която настоящата номер 29 си осигури, ѝ даде необходимия тласък да играе по-освободено и уверено, за разлика от нейната съперничка и така фаворитката скоропостижно спечели първия сет, отпускайки само един гейм на изненадата на турнира.

Втората част започна с бързо спечелени от сервиращите подавания. След 2:2 обаче Бадоса засили темпото си на игра и изцяло неутрализира играта на по-нискоранкираната тенисистка, за да успее да спечели четири поредни гейма и да се класира за дебютния си четвъртфинал в Ню Йорк и общо втори в Големия шлем!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Бадоса изхвърли изненадата на турнира и е 1/4-финалистка на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | Обзори | паула бадоса | яфан ван

Коментари





Следвайте ни в Facebook