Българите на Уимбълдън: Топалова срещу тенисистка с 4 поредни загуби (жребий и програма)

от в 17:53 на 24.06.2024
Калоян Соколов

Гергана Топалова ще направи своя дебют в надпревара от Големия шлем. Българката изтегли наглед добър жребий за откриващия кръг в квалификациите на Уимбълдън, изправяйки се срещу Ева Зайдел. Любопитното е, че това ще бъде мач между две тенисистки, които никога не са печелил професионален мач на тревни кортове, но за германката можем да кажем, че е 1/4-финалистка на Уимбълдън за девойки.

19-годишната състезателка има съвсем скромен опит в професионалния женски тенис, като досега може да се похвали с едва две титли на ниво ITF 25K и една на ниво ITF 60K. Зайдел обаче напредва плавно и непрекъснато през двете си години в Тура и в началото на сезона преодолява квалификациите на Аустрелиън Оупън и дори на старта имаше шанса да играе срещу Арина Сабаленка, която я разгроми с 6:0 6:1 и впоследствие спечели турнира.

Световната номер 157 в момента е в серия от три поредни поражения и определено наглед беше една от удобните съпернички, които можеше да срещна Топалова, която наскоро проби до полуфиналите на силния турнир в Загреб и към момента е под 229-та позиция в подреждането на WTA.

При евентуален успех на Гери, то във втория кръг тя би могла да премери сили с 11-тата поставена Лаура Пигоси, която е бронзова медалистка на двойки от Токио и бивша финалистка от WTA 250 турнира в Богота, а в тази секция от жребия попадна и бившата номер 76 Пана Удвари, която българката може да срещне в евентуален пряк двубой за място в основната схема.

Досега Топалова и Зейдел никога не са се изправяли една срещу друга, а срещата им ще се проведе утре на корт номер 11 и се очаква да стартира някъде след 16:00 часа българско време. Припомняме ви, че пловдивчанката е единствената ни останал надежда в квалификациите, след като Адриан Андреев отпадна на старта по-рано днес.

Програмата на корт 11 (започват от 13:00 часа)

1. Елвина Калиева - Хармони Тан

2. Виталия Дяченко - Робин Монтгомъри

3. Гергана Топалова - Ева Зайдел

4. Оксана Салехметева - Фиона Феро

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Българите на Уимбълдън: Топалова срещу тенисистка с 4 поредни загуби (жребий и програма) Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | гергана топалова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook