България започва срещу Австрия на "Били Джийн Кинг къп"; Томова пропуска мача

от в 14:45 на 10.04.2022
Калоян Соколов

Женският национален отбор по тенис на България ще играе срещу Австрия в първата си среща от група Б на турнира от Група I на Евро-африканската зона за "Били Джийн Кинг къп" – новото име на световното отборно първенство при дамите (бившата "Фед къп"). Надпреварата под егидата на международната федерация (ITF) започва утре на клей кортовете в тенис академия "Мегасарай" в Анталия (Турция).

Участващите общо 11 отбора бяха разделени в две групи - една с пет и една с шест тима. Жребият определи България да е в по-големия поток заедно със съставите на Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия. В група А пък са Сърбия, Унгария, Турция, Естония и Дания.

В състава на България са заявени три опитни тенисистки - Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, както и две от най-талантливите ни млади състезателки, които ще дебютират в националния тим - Йоана Константинова (14 г.) и Росица Денчева (15 г.). Във втората си среща българките пък ще се изправят срещу отбора на Хърватия, а въпросният сблъсък е насрочен за вторник.

Виктория Томова ще пропусне първия двубой срещу Австрия, защото днес играе финал на турнира на червени кортове в Оейраш (Португалия) срещу Елизабета Кочиарето. Все пак първата ни ракета ще се присъедини към останалите момичета впоследствие и се очаква да бъде на разположение за останалите мачове.

Източник: БФТ

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България започва срещу Австрия на "Били Джийн Кинг къп"; Томова пропуска мача Калоян Соколов
Теми:  
billie jean king cup | бгтенис | българия | виктория томова | джулия терзийска | изабелла шиникова | Йоана Константинова | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook