Балканските братя отново се събраха: Григор и Джокович тренират заедно в Шанхай (видео)

от в 09:15 на 03.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да се откаже от участие на ATP 500 надпреварата в Пекин, след като получи травма по време на единствения си изигран мач в тазгодишния Laver Cup, но още от края на миналата седмица е в Шанхай и увери, че се чувства по-добре физически. Добрите новини не спират дотук, защото първата ни ракета е на тренировъчния корт във всеки един от последните дни, което не беше факт при краткия му престой в китайската столица и изглежда, че завръщането в Тура на световния номер 10 ще се състои вдругиден, когато той ще премери сили с един измежду Жижен Жанг (световен номер 43) и Зизу Бергс (световен номер 74). 

Днес най-добрият ни тенисист тренира със своя "балкански брат" Новак Джокович, с когото само преди малко повече от две седмици изиграха демонстративен мач у нас, който дълго ше се помни от българските тенис фенове.

Първи на корта излезе Димитров, който започна заниманието си с практикуване на малко футболни умения, а малко по-късно се появи и 24-кратния "мейджър" шампион, за когото специално се беше събрало много сериозно количество публика, тъй като сърбинът цели 5 години не беше посещавал Мастърс надпреварата в Шанхай.

Двамата добри приятели видимо не пестяха сили в тренировката и удряха топката с максимална сила, което наглед са добри знаци за тях преди началото на надпреварата, където те биха могли да се изправят един срещу друг на 1/4-финалната фаза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Балканските братя отново се събраха: Григор и Джокович тренират заедно в Шанхай (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | видео | григор димитров | любопитно | новак джокович | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook