Барбара Шет: Доминик Тийм ще бъде напълно готов за подновяването на тура

от в 11:44 на 03.08.2020
Марк Хаджижеков
Бившата тенисистка от WTA и актуална австрийска журналистка Барбара Шет споделя, че нейният сънародник Доминик Тийм е играл на няколко демонстративни надпревари на различни настилки през последните седмици, за да се подготви за завръщането си на ,,голямата сцена". Шет очаква Тийм да бъде в добра форма, когато турът бъде възобновен.

Барбара Шет казва, че Доминик Тийм ще бъде готов за подновяването на тура


Тийм, който достигна до финала на Australian Open през януари, малко преди спирането на тенис сезона, спечели 25 от своите 28 демонстративни мача, както и четири турнира през последните седмици.

Dominic Thiem lifts trophy of Adria Tour in Belgrade - Xinhua ...

Говорейки пред Евроспорт, Шет казва, че този подход работи за австриеца. ,,Очевидно Доминик има нужда от това и така си подхранва самочувствието. Доминик винаги е играл на много турнири и е един от най-борбените състезатели."

Бившата тенисистка на топ 10 казва, че Тийм се опитва да играе на различни настилки, тъй като Откритото първенство на САЩ и Откритото първенство на Франция са насрочени много близо един до друг в календара. Австриецът планира да играе в Синсинати, както и на US Open, след което ще се отправи обратно към Европа, за да играе на клей ,,Мастърсите", както и включително и на Ролан Гарос.

Australian Open 2020: Dominic Thiem def Rafa Nadal; result, score ...

Няколко други играчи с по-висок ранг избраха да не се състезават чак толкова на демонстративните турнири по време на спирането, като вместо това те решиха да се съсредоточат върху тренировките през последните няколко месеца. 44-годишната Барбара Шет е бивша тенисистка от топ 10, чието най-добро постижение е седмото място в световната ранглиста, достигнато през 1999 г.

Източник: tennisworldusa.org


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барбара Шет: Доминик Тийм ще бъде напълно готов за подновяването на тура Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook