Барбора Стрицова: Плишкова открадна моя треньор зад гърба ми

от в 15:14 на 19.10.2017
Мария Петрова

Две от най-добрите чешки тенисистки - Барбора Стрицова и Каролина Плишкова се оказа, че далеч не са в добри отношения. Световната №25 Стрицова обвини Плишкова, че е започнала работа зад гърба й с досегашния й наставник Томаш Крупа.

Самата Стрицова и Крупа стартираха партньорството си в началото на 2017. Оказва се, че световната №3 Плишкова се е разделила с нейния наставник Давид Котиза след US Open и се е обърнала към Крупа.

"След US Open Каролина ми каза, че иска треньора ми, а нейният мениджър вече бе подготвил оферта. Впоследствие получих съобщение от треньора ми, че не може да продължи с мен, тъй като е приел предложението. Много съм озадачена. Особено заради начина, по който научих за всичко. Тъжно ми е, че той не седна да го обсъди с мен. Не потърси никакъв контакт.

"Когато тя (Плишкова) ми каза за интереса си, мениджърът й вече е разговарял с него. Всичко това се е случило зад гърба ми," разкри Стрицова, която все пак сподели, че би играла на двойки с Плишкова за родината си.

От своя страна агентът на Плишкова - Михал Хръдличка, е и нейн годеник. "Това не е тема, която да коментира един агент. Каролина се готви за остатъка от сезона. Ние се обърнахме към Томаш Крупа, който нямаше планове за следващата година. Каролина е казала това лице в лице на Барбора. Мисля, че това е коректно," коментира Хръдличка.

Въпреки ситуацията Стрицова само преди дни стигна до титлата в Линц.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Барбора Стрицова: Плишкова открадна моя треньор зад гърба ми Мария Петрова
Теми:  
барбора стрицова | каролина плишкова | тенис треньори | томаш крупа

Коментари





Следвайте ни в Facebook