Барселона: Алкарас се справи със съпротивата на Куон и започна с победа!

от в 19:59 на 20.04.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас започна годината с мечтан старт, като спечели две титли, едната от които на Мастърса в Маями. Испанецът през миналата седмица участва на клей надпреварата в Монте Карло, но наглед неочаквано загуби от Себастиан Корда в първия си двубой и напусна състезанието преждевременно. Тийнейджърът получава възможност да се реваншира за поражението си, като взима участие на тазседмичния турнир в Барселона, където откри кампанията си през днешния ден срещу Сон-ву Куон.

Сблъсъкът ни предостави двете лица в играта на домакинския представител, който редуваше върхове и падежи в отделните сетове, ала това не му попречи и той се поздрави с победата след 6:1 2:6 6:2. Във фазата на осминафиналите на турнира в Каталуния за 18-годишния тенисист предстои да срещне сънародника си Жауме Мунар.

Испанецът съумя да наложи доминацията си от първата минута на мача, което му позволи да контролира събитията на корта и след малко над четвърт час игра спечели пет безответни гейма. Алкарас впоследствие запази нужното ниво на начален удар и безпроблемно си гарантира успеха в дебютния сет.

Световният номер 11 продължи силното си представяне на старта на втората част и завоюва осем поредни точки, за да си осигури пробив аванс. Южнокореецът видимо пренебрегнал първоначалната скованост, отпусна ръката и моментално покачи нивото си, като реализира рибрейк. Куон мигновено придобил нужната увереност започна с всяка изминала точка да подобрява играта си, което му позволи да матира представителя на домакините със своеобразен ,,геврек" и изравни резултата в отделните части.

Шампионът от Маями в паузата между сетовете съумя да се абстрахира от допуснатите неточности, като изчисти играта си от грешки и взе ранна преднина с пробив в началото на решителната част. Испанецът на собствен сервис не даваше никакви шансове на противника си и същевременно го притискаше на ретур, което му позволи да се поздрави с втори брейк в петия гейм. Пробивът наглед обезкуражи Куон и минути по-късно Алкарас сложи точка на спора под бурните аплодисментите на своите сънародници по трибуните.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барселона: Алкарас се справи със съпротивата на Куон и започна с победа! Мартин Петков
Теми:  
atp | барселона | карлос алкарас | сун-ву куон | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook