Барселона: Най-младият играч в топ 50 изненада неприятно Де Минор и остави Григор в топ 10

от в 21:23 на 18.04.2024
Елеонора Александрова

Алекс де Минор започна обещаващо сезона си на клей. Първата ракета на Австралия стигна до четвъртфинал в Монте Карло, а в Барселона победи самия Рафаел Надал. В следващия кръг на надпреварата в испанския град обаче световният номер 11 претърпя истински удар, като бе съкрушен от младата надежда на Франция, Артур Фис, със 7:5, 6:2. На четвъртфиналите французинът ще срещне Душан Лайович.

Това са добри новини за Григор Димитров, тъй като с отпадането на Де Минор, той ще запази мястото си в топ 10. Следващият турнир на първата ни ракета ще е в Мадрид и родният ни представител ще е в добра позиция да атакува място в топ 8, което ще му е много полезно за жребия на големите турнири.

Мачът започна равностойно, като и двамата тенисисти се чувстваха комфортно на корта. По-големият опит на де Минор обаче му позволи да вземе превес над опонента си и така той проби в петия гейм. Австралиецът изцяло пое контрола на сета и изглеждаше готов да го спечели, аповеждайки с 5:3, само че играта му претърпя тотален срив и грешките му се увеличиха значително, а при разиграванията Фис показа защо стилът му на игра е идеален за клея, като сътвори обрат и спечели първия сет със 7:5.

Най-младият играч в топ 50 наложи пълна доминация в началото на втория сет, като показа своето превъзходство над опонента си във всеки един аспект, което му позволи да реализира два пробива. При 5:1 де Минор съумя да намали изоставането, което бе добра предпоставка и в осмия гейм той изглеждаше готов да се завърне в играта, като той бе , но нервите на Фис издържаха и така той се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барселона: Най-младият играч в топ 50 изненада неприятно Де Минор и остави Григор в топ 10 Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | артур фис | барселона | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook