Барселона: Възможен мач Надал - Де Минор на старта; Алкарас и Циципас в същата половина (жребий)

от в 15:27 на 13.04.2024
Калоян Соколов

Чакането приключи и името на Рафаел Надал най-после попадна в жребий за ATP турнир. Легендарният испанец за последно участва на надпреварата в Бризбейн през месец януари, а оттогава насам страдаше от най-различни физически проблеми, като травми в областта на коремните мускули го спряха от участие на Мастърса в Монте Карло. Все пак възстановяването на Рафа изглежда върви по план и макар да е ясно, че далеч не е на 100 процента готов физически, то той все пак ще играе в Барселона, където е 12-кратен шампион и неслучайно централният корт там е кръстен на него.

Матадора ще се изправи на старта срещу младия италианец Флавио Коболи, който през миналата година дебютира в топ 100 на света, а в момента вече е под номер 63, след като достигна до четвъртфиналите в Монпелие и Делрей Бийч, както и третия кръг на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Още във втори кръг пък бихме могли да видим сблъсък между Надал и световния номер 11 Алекс Де Минор, а тийнейджърът Артур Фис е най-вероятната опция за евентуален осминафинален съперник на 22-кратния "мейджър" носител.

В същата четвъртина са още Алехандро Давидович Фокина и двукратния ATP шампион през сезона Уго Юмбер, който вчера отпадна от Каспър Рууд в оспорвана 1/4-финална битка на Мастърса в Монте Карло. Лидер на тази горна половина от схемата е Карлос Алкарас, но все още не е сигурно дали ще видим изобщо топ поставения в игра, защото той получи травма в играещата ръка и участието на защитаващия шампион е под сериозен въпрос.

Любопитното е, че можем да станем свидетели на повторение от миналогодишния финал още в 1/4-финалната фаза, защото там може да имаме потенциален сблъсък между Циципас и Алкарас, но гъркът преди това ще трябва да преодолее съпротивата на винаги опасния върху клея - Лоренцо Музети.

Долната половина на схемата е категорично по-слабата от двете, като там Андрей Рубльов е най-високоранкираният тенисист. Руснакът не е на себе си от дисквалифиацията си в Дубай насам и оваканти титлата си в Монте Карло още след първия си мач в надпреварата, така че определено не можем да го фаворизираме дори за достигане до полуфиналите, защото в тази четвъртина попаднаха играчи от ранга на Карен Хачанов и Камерън Нори.

Каспър Рууд сякаш е големият фаворит в тази част от схемата, имайки предвид отличните му изяви от началото на клей сезона, само че клей специалисти като Николас Джари и Себастиан Баез са повече от способни да объркат неговите сметки.

Пълен жребий за турнира в Барселона:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Барселона: Възможен мач Надал - Де Минор на старта; Алкарас и Циципас в същата половина (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | барселона | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook