Барти бе на два гейма от поражението, но намери начин да обърне Гоф в Аделаида

от в 13:07 на 05.01.2022
Владислав Риждов

Ашли Барти изпита сериозни трудности, но откри годината си с победа в Аделаида. Местната любимка изоставаше със сет и пробив срещу талантливата Кори Гоф, но намери начин за обрат и продължава напред в турнира.

Младата американка взе водачеството още в третия гейм, когато взе подаването на водачката в схемата. Барти намери начин веднага да върне паритета, преди да последват няколко равностойни гейма, които двете си размениха. Множеството непредизвикани грешки от страна на световната номер едно обаче й попречиха да наложи доминацията си, докато от другата страна на корта Гоф показваше високо ниво на тенис и затрудняваше още повече задачата на съперничката си. 17-годишната Гоф се добра до нов пробив в самия край, преди на собствен сервис да затвори откриващата част в своя полза.

Вторият сет също започна с проблеми за Барти. Тя измъкна трудно първото си подаване, след като трябваше да отразява четири брейкбола. Гоф не се повлия от пропуснатите шансове и при следващата си възможност наказа слаб гейм на австралийката, преди да затвърди за 4:2. От този момент насетне обаче Барти заигра една идея по-агресивно и се противопоставяше успешно на атаките на своята опонентка. Първата при дамите първо възстанови равенството, а в самия край оползотвори втората си точка за пробив, след като нейн прехвърлящ удар попадна точно върху основната линия, и тя изравни сетовете.

В решителната част фаворитката набра сериозна инерция и бързо лиши двубоя от каквато и да е интрига. Барти бе безгрешна от дъното на корта и даде само един гейм на тийнейджърката до края, започвайки с победа новата кампания. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти бе на два гейма от поражението, но намери начин да обърне Гоф в Аделаида Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta adelaide | Аделаида | ашли барти | кори гоф | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook