Барти и Стивънс продължават уверено напред на турнира в Чарлстън

от в 13:39 на 08.04.2021
Мирела Николова

Световната №1 Ашли Барти направи своето триумфално завръщане на клей в Чарлстън, побеждавайки Мисаки Дои с 6:2 6:1 след по-малко от час престой на корта, за да достигне до осминафиналите на Volvo Car Open. Това беше първа поява на Барти на глината от финала на Ролан Гарос през 2019 г., когато се наложи над Маркета Вондроусова и вдигна първа титла от Големия шлем в кариерата си. В следващия кръг австралийката ще се изправи срещу Шелби Роджърс, която елиминира Аманда Анисимова.

Барти поведе в началото, пласирайки мощни форхенди в противниковата половина, и получи ранна преднина от пробив, който се оказа напълно достатъчен за нея да поведе в отделните части. Вторият сет стартира обещаващо за японката, която реализира брейк още в първото подаване на противничката си, но това беше последният гейм, спечелен от Дои тъй като водачката в ранглистата значително повиши нивото си на представяне и за опонентката ѝ бе невъзможно да издържи на високото темпо, налагано от Барти.

В друг сблъсък от вечерната сесия между бивши шампионки на Чарлстън Слоун Стивънс победи добрата си приятелка Мадисън Кийс с 6:4 6:4, за да си резервира място в осминафиналната фаза, където ще срещне Айла Томлянович.

Стивънс получи множество възможности за пробив в първия сет, които обаче бяха безпроблемно отразени от опонентката ѝ. Слоун се възползва от шанса си чак в осмия гейм, когато осъществи решителен брейк, за да прибави частта на сметката си. Тя пое контрола и в началото на втория сет и успя да съхрани аванса си до края на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти и Стивънс продължават уверено напред на турнира в Чарлстън Мирела Николова
Теми:  
wta | ашли барти | слоун стивънс | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook