Барти изпита затруднения, но се справи с Александрова и ще играе осминафинал

от в 11:22 на 13.02.2021
Владислав Риждов

Лидерката в световната ранглиста при жените Ашли Барти постигна трета поредна победа на тазгодишния Аустрелиън Оупън и се класира за втората седмица на турнира. Австралийката бе колеблива на моменти, но сломи съпротивата на рускинята Екатерина Александрова.

Мачът започна по-добре рускинята, който постигна брейк още в първия сервис гейм на Барти, а след това трябваше да спасява три точки за връщане на пробива, но с интелигентна игра и грешки от страна на австралийката, успя да затвърди аванса си и поведе с 2:0. След това обаче играта на рускинята сякаш тотално се срина, а Барти се възползва и не даде нито гейм повече на Александрова до края на сета - 6:2.

Във втората част силите се поизравниха и сета бе доста по-оспорван от първия. Отново Александрова започна по-настоятелно и въпреки че изпитваше дискомфорт в коремната си област, което наложи намесата на физиотерапевт, тя значително подобри играта си и успя да пробие Барти, а след това с един от най-добрите си сервис геймове, затвърди направения брейк. Барти обаче показа добри тактически решени и след серия от четири поредни гейма, се поздрави с нова двусетова победа пред празните трибуни на Margaret Court Arena. В следващия си мач Барти ще се изправи срещу Шелби Роджърс, която надделя над Анет Контавейт.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти изпита затруднения, но се справи с Александрова и ще играе осминафинал Владислав Риждов
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook