Барти не остави шансове на Бадоса и е финалистка в Мадрид!

от в 15:30 на 06.05.2021
Диана Андреева

Ашли Барти записа девета поредна победа и е първата финалистка на Mutua Madrid Open 2021. Австралийката не остави шансове на местната представителка Паола Бадоса и макар и подкрепата на феновете да не бе на нейна страна, световната номер едно загуби едва седем гейма в хода на мача и ще дебютира в тази фаза на Мастърса в Испания. 

Срещата започна много равностойно, а на моменти Бадоса дори поемаше инициативата в свои ръце. Паола показа, че е готова да даде всичко от себе си и за втори път през този сезон да победи световната номер едно, но за разлика от мача им в Чарлстън, днес Ашли беше много по-убедителна във всеки един аспект от играта си и заслужено се повдрави с успех. 

Световната номер едно се намира в страхотна форма през последните няколко седмици, което е и причината да се класира за финалния мач в Мадрид. В спор за титлата на Мастърса Барти ще се изправи срещу победителката измежду Арина Сабаленка и Анастасия Павлюченкова. До момента Барти има четири финала на ниво WTA 1000 в кариерата си, а дали през утрешния ден австралийката ще успее да вдигне трети трофей, предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти не остави шансове на Бадоса и е финалистка в Мадрид! Диана Андреева
Теми:  
ашли барти | мадрид | паула бадоса | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook