Барти не показа сантименти в австралийското дерби с Гаврилова и продължава в АО!

от в 04:49 на 11.02.2021
Калоян Соколов

Световната номер едно Ашли Барти продължава да бъде непобедена през сезон 2021, като днес тя надигра своята сънародничка Дария Гаврилова с 6:1 7:6(6). По този начин водачката в основната схема си гарантира класиране за третия кръг на надпреварата, където вдругиден я очаква тежък сблъсък с една измежду Екатерина Александрова и Барбора Крейчикова.

Разликата в класите беше видима още от началните минути, в които Гаврилова се затрудняваше дори да влезе в разиграване при сервис геймовете на Барти, докато топ поставената играеше максимално агресивно на ретур и печелеше купища бързи точки. Непоставената състезателка се опитваше да атакува всяка по-плитка топка, само че нейните удари бяха далеч от желаното ниво и точките се трупаха скоропостижно в актива на Барти, която скоро вече водеше в отделните части.

Вторият сет отново протичаше със сериозно надмощие от страна на бившата шампионка от Шлема, а това й помогна да поведе с 5:1 гейма, но изведнъж последваха силни минути за аутсайдерката в срещата и се стигна до равенство при 5:5. Битката продължи с пълни сили, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който първата ракета на света беше почти перфектна и заслужено намери място в следващата фаза на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти не показа сантименти в австралийското дерби с Гаврилова и продължава в АО! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook