Барти не срещна трудности срещу Ана Богдан, Мугуруса също с лесна победа

от в 10:36 на 02.02.2021
Диана Андреева

Ашли Барти откри сезон 2021 с двусетова победа над Ана Богдан. Подкрепяна от своите сънародници по трибуните, Барти се нуждаеше от един час и 17 минути, за да може след 6:3 6:3 да се поздрави с успех в срещата. В следващия си двубой на Yarra Valley Classic водачката на световната ранглиста ще се изправи срещу Мари Бузкова.

Това е първият официален двубоя на Барти от февруари 2020, но с днешната си победа тя показа, че се намира в стабилна форма. Условията на игра са напълно познати на Ашли, тъй като през изминалите 10 месеца тя се подготвя именно в Австралия и точно заради това Барбара Шет е на мнение, че е фаворитка за титлата на предстоящия Australian Open.

По-рано днес Ашли изцяло контролираше темпото на игра. Световната номер едно се възползваше от всички слаби страни на своята опонентка, както и се придвижваше по перфектен начин по целия корт и по този начин без никакви затруднения затвори с ас двубоя в своя полза.

Последния мач в програмата за деня на този корт бе между Гарбинье Мугуруса и Алисън Ван Уйтванк. Испанката показа, че условията в Мелбърн пасват по страхотен начин на играта й. Световната номер 15 се нуждаеше от по-малко от час, за да може да триумфира с 6:2 6:0.

Следващата опонентка на Мугуруса ще бъде Анастасия Павлюченкова, с която се познават достатъчно добре, поради седемте мача помежду си, които са играли в миналото.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Барти не срещна трудности срещу Ана Богдан, Мугуруса също с лесна победа Диана Андреева
Теми:  
Yara Valley Classic | ашли барти | гарбине мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook