Барти очаква изненадата на турнира Гоф, Швьонтек бе на ръба, но се справи с Крейчикова

от в 15:36 на 13.05.2021
Диана Андреева

Ашли Барти записа втора убедителна победа на BNL D'Italia 2021 и се класира сред последните осем в тазгодишното издание на надпреварата. Австралийката не бе изправена пред никакви затруднения срещу Виктория Кудерметова и след 6:3 6:3 се поздрави с успех. В следващият етап от турнира световната номер едно ще срещне тийнейджърката Кори Гоф, като до момента двете нямат нито един мач помежду си на ниво WTA. 

Барти за втори пореден ден показа тенис на много високо ниво и заслужено се справи със своята опонентка, която показва добра игра през последните няколко месеца, но очевидно това днес не и беше достатъчно. Кудерметова не успявяше да смогне на темпото, което Ашли запази от първята до последната точка в срещата, а това беше и премината след малко под 90 минути рускинята да напусна турнира. 

За да си осигури мач със световната номер едно, Кори Гоф записа една от най-големите си победи, отстранявайки шампионката от Mutua Madrid Open 2021 - Арина Сабаленка. Сабаленка, която имаше зад гърба си седем поредни победи, спечели едва осем гейма в хода на мача срещу американската тийнейджърка и се предаде след 5:7 3:6. 

Оспорван сблъсък класира и друга поставена тенисистка напред, а именно Ига Швьонтек. Полякинята бе на ръба, като серия от грешки и недообмислени отигравания я изпарвиха пред сериозно изпитание, но в крайна сметка тя се справи със съпротивата на Барбара Крейчикова след 3:6 7:6(5) 7:5. Близо три часа бяха нужни да шампионката от Ролан Гарос 2020, за да може да се класира в следващия етап, където я очаква Гарбинье Мугуруса или Елина Свитолина. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти очаква изненадата на турнира Гоф, Швьонтек бе на ръба, но се справи с Крейчикова Диана Андреева
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook