Барти продължава да ,,екзекутира" опонентките си една след друга; Серина също с комфортна победа

от в 17:59 на 06.07.2019
В
Ашли Барти продължава да преминава през съперничките си ,,като валяк". Днес световната номер едно отново не даде никакви шансове на опонентката си, като нейна жертва стана Хариет Дарт; представителката на домакините трябваше да преглътне сурово поражение, тъй като тя спечели едва два гейма в рамките на целия мач - 6:1 6:1 след 52 минути игра за шампионката от тазгодишния Ролан Гарос. По този начин тя продължава напред в турнира без загубен сет, а на осминафинал на ,,свещената трева" Барти ще се изправи срещу Алисън Риск, реализирала обрат над Белинда Бенчич след 4:6 6:4 6:4.

Още от началото на двубоя стана ясно, че интрига реално няма да има, след като фаворитката набързо се откъсна с преднина от пет гейма. Разнообразният стил на игра, който Барти изповядва, перфектно пасващ на тревните кортове в Лондон, бе съвсем непонятен за Харт, която съумя да запише само един гейм на сметката си в първата част от срещата.



И вторият не се оказа особено приятен за британката, която този път изостана с 0:4, преди да запише първия си гейм в сета. Хариет впоследствие дори достигна до три поредни брейкбола за връщане на единия пробив, а скоро - и до четвърти, но 182-рата в света така и не успя да спечели гейм при посрещане. След като загуби този, тя за сетен път загуби подавнето си и по този начин предаде срещата.

Серина Уилямс също бе убедителна днес. Американката записа двусетов успех над Юлия Гьоргес след 6:3 6:4 за един час и 12 минути игра, за да може да играе срещу Карла Суарес Наваро, която се справи със съпротивата на Лоурън Дейвис с 6:3 6:3.



Един пробив в полза на Серина реши откриващия сет в нейна полза, макар че частта бе сравнително равностойна. Подобна беше и последвалата такава, в която Уилямс отново съумя да вземе гейм на ретур, този път при 2:2, пробивайки от четвъртата си възможност. Гьоргес се опитваше да остане жива в мача, но началният удар на съперничката ѝ не ѝ даде реален шанс и след серия от безметежни подавания Серина се класира на осминафиналите на Уимбълдън.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти продължава да ,,екзекутира" опонентките си една след друга; Серина също с комфортна победа В

Коментари





Следвайте ни в Facebook