Барти профуча и през Роджърс, за да се класира на четвъртфинал на домашния си Шлем

от в 11:36 на 15.02.2021
Мирела Николова

Световната №1 Ашли Барти записа нова категорична победа в последователни сетове над американката Шелби Роджърс с 6:3 6:4, за да се класира за своя четвърти четвъртфинал на турнир от Шлема, където ще се изправи срещу екзекуторката на Плишкова - Каролина Мухова.

Фаворитката навлезе в двубоя уверено и пласирайки прецизни форхенди в близост до линиите, успяваше да разбалансира съперничката си. Тя също така умело миксираше ударите си, с което накъсваше игровия ритъм на Роджърс, която срещаше видими затруднения с по-ниско отскачащите топки. Колебания във второто подаване на американката осигуриха пробив аванс на водачката в световната ранглиста, която съумя да запази преднината си до края на сета и да го прибави на своята сметка.

Началото на втората част не предложи особена интрига, след като Шелби инкасира 2 ранни брейка и прехвърли изцяло контрола в сета на опонентката си. Барти продължи с интелигентната си игра и без проблеми печелеше сервис геймовете си. Тя дори достигна до мачбол на свое подаване, но тогава началният ѝ удар се пропука и противничката ѝ върна един от пробивите. Това обаче не беше достатъчно за Роджърс да постигне обрат, тъй като в следващия си сервис гейм Барти беше напълно безкомпромисна и след час и 11 минути игра сложи точка на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти профуча и през Роджърс, за да се класира на четвъртфинал на домашния си Шлем Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook