Барти с лесна победа над Остапенко; Свитолина отстрани Александрова

от в 21:30 на 27.03.2021
Диана Андреева

Комфортна победа за водачката на световната ранглиста при дамите Ашли Барти с 6:3 6:2 класира австралиецът за следващия етап на турнира. Нейната опонентка - Йелена Остапенко, не успя да се справи със съпротивата на Барти и сложи край на участието си в надпреварата. Все пак тенисистката от Латвия продължава напред при каретата, а заедно с Людмила Киченок победиха Симона Халеп и Анджелик Кербер, за да си осигурят място на 1/4-финалите.

За разлика от първия си мач през тази седмица, днес Барти бе много по-убедителна в играта си. Агресивна от дъното на корта, австралийката бе разнообразна в отиграванията си, а това й позволяваше безпроблемно да печели точка след точка, за да може в крайна сметка да се поздрави с успех. В следващия кръг от надпреварата Барти все още не знае името на своята опонентка, но й предости среща с победителката измежду Виктория Азаренка и Анджелик Кербер.

Световната номер пет Елина Свитолина не показа най-убедителната си игра, но агресивните й отигравания затрудниха твърде много рускинята Екатерина Александрова, която отстъпи след малко над 90 минути игра - 7:6(1) 6:4. Свитолина все още не знае името на своята опонетка, но тя ще бъде победителката измежду Йоана Конта и Петра Квитова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти с лесна победа над Остапенко; Свитолина отстрани Александрова Диана Андреева
Теми:  
ашли барти | ига швьонтек | йелена остапенко | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook