Барти се класира за шести финал през сезон 2021 след рутинна победа над Кербер

от в 01:06 на 22.08.2021
Диана Андреева

Световната номер едно Ашли Барти ще спори с Жил Тайхман за трофея на Western and Southern Open 2021! Това е факт след като австралийката без никакви колебания надделя над Анджелик Кербер в 1/2-финалния двубой помежду им. След рутинното 6:2 7:5 Барти се поздрави с крайната победа и по този начин за първи път излезе напред в баланса на преките двубои между нея и бившата водачка на WTA класацията, който вече е 4:3. 

Без да загуби нито един сет от началото на надпреварата до сега, Барти далеч не може да се каже, че показва познатата си игра. Австралийката е много по-пасивна от обикновено и разчита повече на постоянство от основна линия, което води и до по-продължителни разигравания. За сметка на това обаче днес Кербер се стремеше да печели директно точките, с помощта на мощните си отигрвания от форхенд. Стратегията й обаче често не сработваше, тъй като тя многократно не успяваше да пласира топката в очертанията на полето. 

Началните минути на мача бяха равностойни. Двете тенисистки се нуждаеха от време, за да се приспособят към условията на игра през днешния ден. Барти обаче първа взе инициативата в свои ръце и без никакви колебания затвори сета в своя полза, с помощта на два пробива. Впоследствие задачата и стана далеч по-сложна, тъй като на два пъти тя допускаше рибрейк, но в крайна сметка все пак успя да се наложи и да се класира за своя шести финал през този сезон. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти се класира за шести финал през сезон 2021 след рутинна победа над Кербер Диана Андреева
Теми:  
Анджелик Кербер | ашли барти | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook