Барти сломи съпротивата на Швьонтек и е четвъртфиналистка в Мадрид!

от в 22:00 на 03.05.2021
Тея Кръстева

Световната номер 1 Ашли Барти записа категоричен успех над полякинята Ига Швьонтек на Мастърса в Мадрид след 7:5 6:4. По този начин австралийската си осигури двубой срещу поставената под номер 6 в основната схема - Петра Квитова, с която ще влезе в спор за място на полуфиналите в испанската столица.

Срещата започна положително за 19-годишната тенисистка, която успя да измъкне подаването на своята съперничка след ожесточен гейм, а след това младата полякиня затвърди своето предимство и поведе в резултата с комфортното 0:3. Тогава обаче Барти показа, че не се е отказала да се бори, и възползвайки се от дълбоките си удари по ъглите на корта, водачката в световната ранглиста възвърна интригата в откриващия сет - 3:3. Последваха безпроблемни подавания за двете тениситки, само че при 5:5 ръката на Швьонтек трепна и така пред Барти се показа скрит сет бол. 25-годишната австралийка се възползва от открилата се възможност, а след това не срещна затруднения на свой сервис, с което изпрати първата част в историята - 7:5.

В началото на втория сет Ашли Барти си осигури ранно предимство, след като рeализира пробив за 3:1. В шестия гейм на частта, който се оказа и кулминацията в двубоя, родената през 2001-а тениситка достигна до 3 поредни възможности за рибрейк и възвръщане на интригата в сблъсъка. Полякинята обаче не успя да се възползва от невероятния си шанс и по този начин краят на мача вече се виждаше - 4:2. Оттам нататък и двете спортистки спечелиха своите подавания, което бе предостатъчно за световната номер 1 Ашли Барти да отмъкне крайната победа - 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти сломи съпротивата на Швьонтек и е четвъртфиналистка в Мадрид! Тея Кръстева
Теми:  
ашли барти

Коментари





Следвайте ни в Facebook