Барти спечели драматичния сблъсък срещу Анисимова и е финалистка на Ролан Гарос!

от в 14:02 на 07.06.2019
В
Ашли Барти постигна драматична победа срещу 17-годишната сензация на Ролан Гарос - Аманда Анисимова. Осмата поставена успя да надделее в три сета от шестия си мачбол след 6:7(4) 6:3 6:3, а на финала в Париж тя ще се изправи срещу друга тийнейджърка в лицето на Маркета Вондрушова.

Срещата започна изключително нервно за младата Аниасимова, която допускайки грешки в голяма част от отиграванията си, не можеше да намери своя ритъм, докато от другата страна на корта Барти не помагаше и в отговор на слабата игра на американката реализираше печеливш удар след печеливш удар. По този начин сякаш изходът на сета бе решен много преди самия му край, а постепенно Барти се добра до 0:5 и 15:40. Този аванс обаче се оказа твърде недостатъчен, защото след две непредизвикани грешки се стигна до дюс, а секунди по-късно Аманда откри сметката си.

Този изпуснат гейм се оказа фатален за австралийката. Първоначално Анисимова успя да се добере до пробив за 5:2 след нервен гейм на Барти, а впоследствие и след нова доза грешки на опонентката си до 5:3. Така бавно, макар и с леки трудности и благодарение на дълбоките си удари, често намиращи лениите, Аманда реализира изглеждащото невъзможно и освен че изравни дори поведе и с брейк за 6:5. Тогава нервите ѝ не издържаха и тя в крайна сметка трябваше да играе тайбрек, за да си извоюва сета.

В дългия гейм отново Аманда беше по-активната и въпреки че първо изостана с 0:2, а после и с 2:4, след непредизвикани грешки на Барти, както и три последователни точки благодарение на хубави печеливши удари, американката спечели сета и реализира знаменития обрат!

Импулсът в представянето на Анисимова продължи и във втория сет, като тя набързо поведе с 3:0, а така изглеждаше, че тя е измамнл близо до победата в този двубой. Последва обаче поредният обрат, като този път бе ред на австралийката да спечели шест поредни гейма, по този начин изравнявайки сетовете.

В третия все пак Анисимова започна с ранен брейк, повеждайки с 2:1, но тогава осмата поставена се позова на опита си и започна да се представя изключително солидно. Американката, от друга страна, бе невероятно скована и колеблива, като тя допускаше серия от грешки, а ударите ѝ бяха изключително плахи. Така се стигна до нова серия - този път от четири поредни гейма в полза на Барти, за да може австралийката да поведе с 5:2 и 40:0 на ретур, достигайки и до три поредни мачбола.

Двете обаче отновл изненадаха публиката, като Анисимова съумя да ,,ремонтира” сервис гейма си изцяло, за да се доближи на два гейма от съперничката си. Тогава отново Ашли достигна до 40:0, но този път на свой начален удар.

Задачата ѝ обаче отново не бе лесна, като първите два мачбола отново бяха спасени от Анисимова. Все пак от общо шестата си възможност Барти съумя да затвори този двубой в своя полза, а така - и за пръв път да се класира на финал на турнир от Големия Шлем!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти спечели драматичния сблъсък срещу Анисимова и е финалистка на Ролан Гарос! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook