Барти записа първа победа над Свитолина и е новата шампионка в Шънджън

от в 19:32 на 03.11.2019
В


Дебютантката Ашли Барти надви Елина Свитолина и се добра до титлата в Шънджън! След като надделя с 6:3 6:4, австралийката освен, че спечели трофея на WTA финалите, тя съумя да достигне до първа победа срещу тази си опонентка. Така Барти си осигури позицията на водачка на световната ранглиста поне до началото на 2020.



Независимо от резултата, Свитолина все пак демонстрира, че не случайно се е класирала за заключителната фаза на турнира. Украинката се придвижваше добре по корта, както и сервираше сравнително стабилно, ала дори двата пробива, които релазириа не и бяха достатъчни да детонира много нахъсаната си опонентка и тя отстъпи. Ашли от своя страна показа, че има прекалено много мотивация. През по-голямата част от времето тя доминираше на корта и така безпроблемно след мас и 27 минути австралийката затвори двубоя.



В началото всичко вървеше доста равностойно, но сервирайки за оставане в сета, Свитолина не удържа. След оспрован гейм украинката отстъпи, с което предаде частта в полза на своята съперничка. Втораият сет беше доста по-напрегнат. Тенисистки си размениха по два пробива, но нов брейк в полза на Ашли сложи край на срещата. Така Барти спечели седми трофей в своята кариера и четвърти за годината.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Барти записа първа победа над Свитолина и е новата шампионка в Шънджън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook