Бартоли: Не е уместно да се правят сравнения между Радукану и Осака

от в 17:43 на 22.09.2021
Диана Андреева

Наоми Осака сътвори истински фурор през 2018 година, когато изненада редица отвърдили се имена в женския тенис и побеждавайки Серина Уилямс във финалния мач, вдигна своята дебютна мейджър титла в кариерата си. Подобна е и историята на Ема Радукану, която също в Ню Йорк спечели трофея, макар и неочаквано. Но двете състезателки не могат да бъдат сравнявани - това е мнението на бившата световна номер седем Марион Бартоли. Ето какво точно сподели тя:

"Мисля, че не е особено уместно да се правят сравнения между Радукану и Осака. Едно е да излезеш на корта и да играеш без да имаш нищо за губене, а съвсем друго е когато вече си носител на четири титли от Големия шлем, печелиш милиони долари от спонсори ежегодно и трябва във всеки един мач да доказваш, че заслужаваш всичко това.

Начинът, по който Ема и Наоми подхождат към мачовете си, е коренно различен. Много е лесно да се каже „Просто играй все едно си на 16 или 17 години″, но за Осака това е невъзможно. Няма как да имаш такава нагласа, когато представляваш толкова много хора и си лице на престижни брандове. В такава ситуация единствено победата е това, което ти носи удовлетворение. Самата Наоми каза, че напоследък след победите не чувства дори щастие, а облекчение заради това, че не е подвела никого като е спечелила.

Наоми има отговорности, каквито Ема и Лейла нямаха преди US Open. Те бяха просто обикновени момичета, които излизаха на корта и даваха всичко от себе си, за да се опитат да спечелят. Ако продължат да побеждават, те ще стават все по-привлекателни за спонсорите. Когато си партнираш с множество известни брандове в един момент започваш да чувстваш, че им дължиш нещо. Ще бъде интересно да видим дали когато Радукану и Фернандес достигнат до този етап ще продължат да се държат по същия начин на корта и да изпитват същата неподправена радост от играта.

В един момент усещаш, че си част от огромен цирк и трябва да правиш това, което се изисква от теб. Хората не ти плащат, за да губиш в първи или втори кръг – плащат ти, защото си шампион от Големия шлем и от теб се очаква да продължиш да побеждаваш. Започваш да чувстваш, че играеш за хората, които ти дават всички тези пари. В този смисъл ще бъде наистина итригуващо да проследим еволюцията на Радукану и Фернандес." - завърши Бартоли.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бартоли: Не е уместно да се правят сравнения между Радукану и Осака Диана Андреева
Теми:  
ема радукану | лейла фернандес | марион бартоли | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook