Бащата на Джокович: Искам Новак догодина да прекрати кариерата си; отдавна беше време

от в 16:27 на 26.07.2023
Мирела Николова

Сърджан Джокович е трябвало да пожертва много в миналото, за да осигури на своя син Новак възможност да преследва мечтата си и да се развие като професионален тенисист. Изглежда обаче, че Джокович-старши вече не вижда смисъл в това синът му да продължава да се състезава и в последното си интервю за сръбския сайт Sportal.rs заяви как се надява 23-кратният носител на титли от Шлема да се оттегли от тениса в най-близко бъдеще.

"Все повече млади тенисисти навлизат в тениса и започват да заемат местата на старото поколение. Краят на кариерата на Новак няма да настъпи сега, но моето желание като баща е това да се случи след година, година и половина. Мисля, че той отдавна трябваше да спре да се занимава с тази ужасно трудна работа. Това не е спорт, това е страшно тежък труд във всяко едно отношение - и физически, и психически. Вече изминаха 30 години и Ноле продължава да бъде максимално отдаден на тази работа, не иска да се дистанцира дори за малко от нея, тенисът е обсебил почти изцяло живота му през всички тези години.

Новак изпълни всичките ми желания още преди 7-8 години. Всичко останало след това е невероятен бонус. Тенисът обаче е само един сегмент от живота му. Той ще бъде признат по света не само заради всичко, което е постигнал в професионалната си кариера, но и това, което ще направи след нейния край, който се надявам да настъпи догодина", сподели Джокович-старши, цитиран от Sportal.rs.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бащата на Джокович: Искам Новак догодина да прекрати кариерата си; отдавна беше време Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook