Бащата на Джокович: Синът ми е водач на онеправданите; той е днешният Спартак

от в 15:57 на 06.01.2022
Диана Андреева

Безспорно най-обсъжданата тема в тенис света през днешния ден е ситуацията, създала се около световния номер едно Новак Джокович. На сърбина му бе отказана виза за влизане на австралийска земя и той ще бъде депортиран в близките дни обратно за дома си. Вчера, непосредствено след кацането му в страната, той бе задържан от местни полицаи, за да бъде отведен в специална стая, където да предостави разрешението си за пристигане в държавата дори и без ваксина за COVID-19, но очевидно то не е било одобрено и хоради тази причина влизане в държавата му е отказано.

Ситуацията се превърна в истински скандал, като дори властите в родината на Джокович се намесиха и бе свикана среща между президента на западната ни съседка и посланика на Австралия в Сърбия. Редица състезатели и известви личности коментираха случващото се в момента, а сред тях бяха и родителите на световния номер едно - Сърджан и Диана Джокович, а ето и техните изказвания:

"След тази случка Новак се превърна в символ и във водач на световния свят, света на бедните и онеправданите държави и народи. Моят син Новак Джокович показа, че малка, но героична страна като Сърбия, може да има най-добрия тенисист и спортист на всички времена и тази истина повече не може да бъде крита.

Новак доказа, че всяка цел може да бъде постигната, ако човек има своите мечти и тази мечта е споделяна от милиарди хора и деца, които го гледат. Богатият свят може да не допусне Ноле повече да играе тенис, но тогава ще покаже истинското си лице и тогава ще започне много по-сериозна игра, извън корта.

Новак е Спартак на новия свят, който не толерира несправедливостта, колониализма и лицемерието, а се бори за равенство между всички хора на планетата, без значение от цвета на тяхната кожа, без значение в кой Бог вярват и колко пари имат." - завърши изказването си Сърджан Джокович.

"В момента синът ми се намира в плен. Новак е в хотелската си стая, като тя е твърде мръсна, има много насекоми. Не може да спи добре и се храни с неподходящи ястия. Това е огромна несправедливост." - сподели Диана Джокович, а нейният син Джордже добави: "Отнасят се с моя брат сякаш той е престъпник. Визата му съвпада с тази, която останалите играчи притежават, а техният достъп в страната не е ограничаван. Новак е най-добрият атлет на всички времена. Бих описал ситуацията като скандална." 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бащата на Джокович: Синът ми е водач на онеправданите; той е днешният Спартак Диана Андреева
Теми:  
Tennis Australia | Австралия | джокович | диана джокович | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook