Бащата на Циципас: Никой друг треньор не може да му помогне толкова, колкото аз

от в 15:16 на 23.10.2022
Мирела Николова

Апостолос Циципас е един от най-противоречивите образи в световния тенис, имайки предвид колко често попада под светлините на прожекторите заради нередките си опити да подсказва на своя син по време на даден двубой. В крайна сметка бе сложен край на полемиките, свързани с треньорската намеса на Циципас-старши, след като АТР регламентира т.нар. "коучинг", позволявайки на наставниците да дават указания от трибуните на подопечните си, което не бе прието особено радушно от голяма част от състезателите.

В последното си интервю обаче Апостолос стигна дори още по-далеч, тъй като пожела на треньорите да им бъде разрешено и да отиват близо до играчите по време на почивките, както се случва в женския Тур. Освен това той коментира и възможността да бъде нает нов треньор за Стефанос, но бе категоричен, че самият той няма да напусне щаба на сина си.

"Благодаря на Бог, че коучингът вече е позволен в тениса. Смятам, че хората не разбират нищо. Правилникът на АТР винаги е твърдял, че човек, който е в ложата на даден играч може да го подкрепя и да вика за него по време на мач. За мен на първо място винаги е било да се опитам да помогна на състезателя да излезе от емоционалната дупка, която вероятно му пречи да се представи по най-добрия начин в двубоя. Защо в WTA Тура е позволено на треньорите дори да стъпват на корта и да отиват до играчите си? Няма логика това да не е разрешено в АТР. Трябва да се намери баланс между двете.

Все още мисля, че не съм дал на Стефанос всичко, което мога; не сме постигнали всичките си цели. Поканихме някои треньори да се присъединят към нас, но е необходимо всеки, който има желание да дойде в екипа, да знае, че ще бъдем трима души - Стефанос, треньорът и аз. Познавам сина си отлично. Знам как мисли и какво трябва да му кажа, за да го мотивирам. Понякога само една дума е достатъчна. Не знам дали някой друг треньор ще успее да намери тези думи, за да му върне здравия разум и да му помогне толкова, колкото аз", добави още Апостолос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бащата на Циципас: Никой друг треньор не може да му помогне толкова, колкото аз Мирела Николова
Теми:  
atp | апостолос циципас | интервю | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook