Басилашвили, Андерсън и Циципас започнаха с победи

от в 07:39 на 14.01.2019
В
4:6 6:4 7:6 (8) 3:6 - Николоз Басилашвили се изправи срещу младия Кристофър Еубанкс. Американецът успя да взема втория сет, но това беше всичко за което достигаха неговите сили. Еубанкс все пак оставу добри впечатления, като наниза 21 аса и с 12 повече печеливши удари. В първият сет грузинецът проби при 2:2  на 15, а след това  взе всяко свое подаване до края на частта. Вторият сет започна трудно за Николоз и той бе пробит след дълъг гейм при 1:0, последвани от още два бързи гейма за 4:0. Стигна се до сетбол при 5:2, но американецът не успя да се възползва и така му се наложи да  застане на линията за сервис, за да затвори сета. Той постигна това обаче не в своя гейм, а чрез пробив при 5:4. В третия сет Кристофър дори поведе с 4:2, но грузинецът бързо се върна за 4:4, а след като отрази сетбол в тайбрека, затвори и частта с 7:6. Четвъртия сет започна отново силно за Еубанкс, който дръпна с 2:0, но последваха 5 гейма за противника му. Това обезкуражи младият американец и той загуби частта с 6:3 и така и мача.

6:3 5:7 6:2 6:1 Кевин Андерсън също намери място във втори кръг. Той надделя над Манарино след близо 3 часа на корта. В първия сет южноафриканецът проби при 3:2, след което задържа аванса си. Във втората част двамата размениха бързи пробиви при 2:2. При 5:4, французинът имаше два сетбола, но Андерсън не трепна и ги отрази, ала при 6:5 не успя да стори това отново и Манарино се разписа за 1:1 сета. Следващите два обаче бяха доста идентични и Кевин показа защо е номер 6 в света. В третия поведе 4:0 и от там го затвори 6:2, а в четвъртия при 2:0 Манарино взе своя последен гейм в мача и така и загуби след близо три часа на корта.

6:7 (3) 6:4 6:3 7:6 (4) - Циципас надделя над Берретини в един доста труден за младия талант мач. Двамата не се пробиха нито веднъж в хода на първия сет и това доведе до тайбрек, където италианецът показа по-добра игра и сравнително лесно затвори сета на три точки. При 2:2 във втория Циципас реализира първия брейк в мача, а това беше и единствения такъв във този сет и гръкът изравни в сетовете. Подобен бе развоя и в третия сет, там обаче Стефанос проби и втори път при 5:3. В оказалия се и последен четвърти сет, въпреки по-слабите си показатели, Циципас показа характер и успя да затвори мача в тайбрек с 7:4.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили, Андерсън и Циципас започнаха с победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook