Басилашвили и Нори се класираха за първи Мастърс четвъртфинал в кариерите си!

от в 05:12 на 14.10.2021
Диана Андреева

Томи Пол изнесe нов двубой, пропит с обилно количество драма, само че този път се оказа от губещата страна и трябваше да напусне надпреварата в Индиън Уелс. Край на приказката за местния представител сложи Камерън Нори, който не отстъпи нито сантиметър от корта и заслужено се наложи с 6:4 4:6 6:2, за да намери място в четвъртфиналите, където го очаква среща с Диего Шварцман. 

Първата част започна добре за фаворита Нори, който на бърза ръка си осигури брейк аванс и се откъсна в резултата. Впоследствие британецът удвои преднината си и макар временен спад да бе обвзел половината му на корта в Калифорния, той все пак задържа предимството си и откри общия резултат в своя полза. 

Втората част бе доминирана от Пол от самото начало. Местният представител си бе взел нужните поуки и коренно промени играта си. Непоставенаят тенисист бе далеч по-разнообразен от основна линия, разчитайки изцяло на собствените си възможности, вместо да чака грешка от страна на опонента. Новата стратегия даде мигновен резултат в полза на световния номер 60 и той съумя да възвърне паритета в сетовете. 

Третата част стартира с размяна на по два брейка, само че впоследствие Нори стаблизира подаванията си. Това изигра ключова роля за изхода на двубоя, тъй като Пол инкасира нови два пробива и без да оказва нито капка съпротива повече, предаде двубоя.

В друга среща от деня Николоз Басилашвили се класира за дебютния в кариерата си четвъртфинал на ниво Мастърс 1000. Грузинецът сложи край на победната серия на Карен Хачанов и отстрани руснасът от надпреварата след оспорвана битка, завършила с 6:4 7:6(6). Сега на Басилашвили му предстои далеч по-сериозно изпитание, тъй като очаква победителя измежду Алекс де Минор и Стефанос Циципас. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили и Нори се класираха за първи Мастърс четвъртфинал в кариерите си! Диана Андреева
Теми:  
камерън нори | карен хачанов | николоз басилашвили | тенис турнир в индиън уелс | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook